People to people Belgrade Chapter i “Organizacija kreativnog okupljanja”- OKO iz Beograda Vas pozivaju na javni događaj, predstavu Forum Teatra u okviru projekta “Ljudi ljudima u nevolji – razumeti izbeglice i migrante kroz pozorišnu akciju!”.

Cilj projekta je povezivanje gradjana i institucija kako bi se podigla svest i razumevanje u zajednici o problemima sa kojima se suočavaju migranti i izbeglice na putu ka Evropi. Predstava je rezultat održanih radionica Forum teatra, tokom kojih su se istraživala pozicije moći u savremenom svetu i odnos pojedinaca i grupa u kontekstu ljudskih prava i sloboda.

Predstavom Forum teatra, ujedno želimo da obeležimo i Međunarodni dan migranata, koji se svake godine obeležava u svetu 18.decembra.

Javni događaj, predstava Forum teatra biće održana u subotu, 26.decembra 2015.godine u sali Opštine Palilula u Beogradu, ul. Takovska br. 12, sa početkom u 20h! Pozivamo vas da u skladu sa svojim mogućnostima, umesto ulaznice, date dobrovoljni prilog za izbeglice i migrante koji će biti prosledjen prihvatnim centrima u Srbiji.

Dođite i pridružite nam se! Ovde možete videti i video pozivnicu https://www.youtube.com/watch?v=RixIN5xsVm0

People to people Belgrade Chapter je neformalno okupljena grupa gradjana i gradjanki iz Beograda koji su pre dve godine postali deo velike medjunarodne mreže koja promoviše mir, saradnju i solidaranost medju ljudima u celom svetu (People to people International http://www.ptpi.org/ ). Na lokalnom nivou bavimo se promocijom humanih vrednosti, mira i solidarnosti, pokretanjem akcija i inicijativa kako bi poboljšali uslove života i pomogli onima kojima je pomoć potrebna. Od 2012.godine do danas organizovali smo posete institucijama za brigu o deci i starima, prikupljali pomoć za ugrožene poplavama u Srbiji, učestvovali na medjunarodnim susretima prijateljstva i treninzima i edukacijama.

“Organizacija kreativnog okupljanja”- OKO je udruženje gradjana koje postoji deset godina i osnovano je sa idejom da unapredi institucionalnu i vanistitucionalnu saradnju u oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja. Misija organizacije je stvaranje društva ravnopravnih i različitih građana među kojima vlada poverenje, podrška i poštovanje ljudskih prava. Verujemo da kultura i umetnost pripadaju svima i da predstavljaju zajednički jezik koji spaja ljude, snagu koja učestvuje u promeni sveta za dobrobit svih.