OKO SPROVODI EDUKATIVNI TRENING ZA MLADE U SREMSKIM KARLOVCIMA

Standard
OKO SPROVODI EDUKATIVNI TRENING ZA MLADE U SREMSKIM KARLOVCIMA

Projekat „NISI SAM- IMAŠ PODRŠKU“ – osnaživanje mladih za pokretanje i formiranje Vršnjačkih klubova psihosocijalne podrške u okviru KZM kroz vršnjački pristup

„Organizacija kreativnog okupljanja“–OKO iz Beograda realizuje četvorodnevni trening za mlade iz Trgovišta, Kuršumlije, Prijepolja, Raške, Varvarina, Obrenovca, Bačkog Petrovca, Bečeja i Temerina od 20. do 23. avgusta 2015.godine u Sremskim Karlovcima sa ciljem da mlade osposobi da u svojim Kancelarijama za mlade sprovedu vršnjačke radionice i javne akcije usmerene ka pružanju vršnjačke psihosocijalne podrške za prevazilaženje životnih kriza.

Trening za vršnjačke edukatore realizuje se u okviru projekta „NISI SAM- IMAŠ PODRŠKU“ – osnaživanje mladih za pokretanje i formiranje Vršnjačkih klubova psihosocijalne podrške u okviru KZM kroz vršnjački pristup u partnerstvu sa Studentskom unijom Srbije i kancelarijama za mlade iz navedenih opština. Projekat je podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i sprovodi se u okviru konkursa za realizaciju ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

Zadatak projekta je da oformi novi vid podrške mentalnom zdravlju mladih sa teritorije devet opština u Republici Srbiji od kojih je veći broj nedovoljno ekonomski razvijen i pogođen elementarnim nepogodama. Putem vršnjačkih klubova podrške koji će biti formirani pri kancelarijama za mlade, edukovani vršnjački edukatori će okupiti timove vršnjaka koji će raditi na promociji postojećih vidova psihosocijalne podrške kroz vršnjačke radionice. Projekat se realizuje u periodu od 15. avgusta 2015. godine do 15. februara 2016.godine.

Za više informacija obratite se koordinatoru projekta Zoranu Zlatkoviću na telefon 0645549526.

Vaše OKO,

http://www.okoorg.rs

Leave a comment