Projekat „NISI SAM- IMAŠ PODRŠKU“ – osnaživanje mladih za pokretanje i formiranje Vršnjačkih klubova psihosocijalne podrške u okviru KZM kroz vršnjački pristup

Standard

„Organizacija kreativnog okupljanja“–OKO iz Beograda realizuje projekat „NISI SAM- IMAŠ PODRŠKU“ – osnaživanje mladih za pokretanje i formiranje Vršnjačkih klubova psihosocijalne podrške u okviru KZM kroz vršnjački pristup u partnerstvu sa Studentskom unijom Srbije i kancelarijama za mlade iz Trgovišta, Kuršumlije, Prijepolja, Raške, Varvarina, Obrenovca, Bačkog Petrovca, Bečeja i Temerina. Projekat je podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i sprovodi se u okviru konkursa za realizaciju ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

Zadatak projekta je da oformi novi vid podrške mentalnom zdravlju mladih sa teritorije devet opština u Republici Srbiji od kojih je veći broj nedovoljno ekonomski razvijen i pogođen elementarnim nepogodama. Putem vršnjačkih klubova podrške koji će biti formirani pri kancelarijama za mlade, edukovani vršnjački edukatori će okupiti timove vršnjaka koji će raditi na promociji postojećih vidova psihosocijalne podrške kroz vršnjačke radionice.

Projekat se sprovodi u periodu od 15. avgusta 2015. godine do 15. februara 2016.godine. Pozivamo vas da nam se pridružite tokom perioda realizacije projekta u okviru kojeg ćemo sprovoditi različite edukativne aktivnosti, javne akcije, konkurse i konferenciju podrške.

Za više informacija obratite se koordinatoru projekta Zoranu Zlatkoviću na telefon 0645549526.

Vaše OKO,

http://www.okoorg.rs

Leave a comment