POZIV NA JAVNU AKCIJU

Standard
POZIV NA JAVNU AKCIJU

Pozivamo Vas da budete deo javne akcije „Lažna sloboda – životni stil bez alkohola” koju u Beogradu sprovodi “Organizacija kreativnog okupljanja”-OKO, podržana od Kancelarije za mlade “Palilula”, a u saradnji sa Centrom za omladinski rad (CZOR) 28.08, na platou ispred UK “Palilula”, sa početkom u 20:00h. Ovog dana pod istim nazivom održaće se još 22 javne akcije u Kikindi, Sjenici, Novom Pazaru, Beogradu, Novom Sadu, Boru, Loznici, Nišu, Leskovcu, Zaječaru, Somboru, Bačkoj Palanci, Bečeju, Kragujevcu, Pančevu, Pirotu i Požarevcu.

Javne akcije se organizuju od strane neformalne mreže 26 udruženja mladih i za mlade, kao i kancelarija za mlade, pod koordinacijom Centra za omladinski rad. Celokupan događaj je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta i švedske organizacije IOGT–NTO.

Osnovni cilj javne akcije je promocija zdravih stilova života, kao i da se ukaže na problem konzumacije alkohola među mladima.

Zato uzdignimo svoj glas za promociju životnog stila bez alkohola 28. avgusta! Hajde da zajedno razbijemo predrasude koje nam nameću alkohol industrija, mediji i društvene norme!

Dodjite da se družimo, plešemo i pokažemo našim vršnjacima, pa i starijima, da alkohol nije neophodan za dobru zabavu. Pored programa čiji je cilj razbijanje datih predrasuda, biće plesa, muzike i naravno osveženja za prisutne.

Kroz ovaj događaj promovisaćemo i kampanju “Inspiriši slobodu – zajedno za žene i devojke” čiji je cilj promovisanje prava žena i devojaka kao i zaustavljanje rodno zasnovanog nasilja.

Vidimo se u 20:00h na platou ispred Ustanove Kulutura “Palilula”.

Veliki pozdrav,

Vaš OKO TIM

Leave a comment